اخذ ویزای شینگن

تاریخچه ویزای شینگن

شینگن در واقع موافقت‌نامه‌ای است که ابتدا بین ۵ کشور اروپایی انجام و از این طریق مسافرت بین این کشورها تسهیل شد. این پیمان در سال ۱۹۸۵ به امضا رسید و به تدریج کشورهای دیگر نیز به آن پیوستند. در حال حاضر حدود ۲۶ کشور اروپایی عضو این پیمان و موفقت‌نامه هستند. پنج کشور ابتدایی مواقفت‌نامه شینگن عبارت بودند از لوکزامبورگ، فرانسه، آلمان غربی، هلند و بلژیک. امروز تمام کشورهای اورپایی به جز ایرلند و بریتانیا عضو این پیمان هستند.

نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، هلند، اسپانیا، سوئد، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، سوئیس در حال حاضر عضو این پیمان هستند. البته اتباع کشورهای قاره آمریکا (غیر از چند کشور معدود مثل کلمبیا، پرو، بولیوی و…) و اتباع قاره استرالیا و کشورهای ژاپن،کره جنوبی و مالزی نیازی به گرفتن ویزای شینگن ندارند و می‌توانند به مدت حداکثر۹۰ روز به این کشورها وارد یا خارج شوند. کشورهای لیختن‌اشتاین، کرواسی، صربستان، مقدونیه، اوکراین، مولداوی و آندورا نه عضو اتحادیه اروپا هستند، نه عضو محدوده شینگن. برای ورود به این کشورها باید ویزای جداگانه گرفت.

 

ویزای شینگن چیست؟

این ویزا مخصوص کسانی است که قصد سفر به کشورهای محدوده شینگن دارند. ویزای شینگن دو تاریخ مشخص دارد، یکی تاریخ اعتبار ویزا و دیگری تعداد روزهای مجاز ویزا که حداکثر ۹۰ روزه است. در صورت منقضی شدن تاریخ اعتبار ویزای، حتی اگر روزهای مجاز ویزای شما هنوز باقی مانده باشد، ویزای شما باطل تلقی می‌شود.

همچنین تعداد دفعات ورود شما به محدوده شینگن در ویزای شما با یک کد مشخص می شود. این کد ۲،۱ یا ارقام بالاتر یا نامحدود است. کد ۱ به معنی یکبار ورود (سینگل) است و یعنی اینکه پس از یکبار ورود و خروجتان از محدوده شینگن، ویزایتان بدون توجه به تاریخ اعتبار و روزهای مجاز آن باطل خواهد شد. کد ۲ و ارقام بالاتر به معنی تعداد دفعاتی است که در ویزا مشخص شده است و می‌توانید به حوزه شینگن وارد شوید. پس از استفاده از تعداد دفعات مجاز ورود، ویزایتان بدون توجه به تاریخ اعتبار و روزهای مجاز باقیمانده باطل می‌شود. کد نامحدود (مالتیپل) به معنی ورود نامحدود به محدوده شینگن است.

 

 

انواع ویزای شینگن

این ویزا در ۴ نوع صادر می‌شود:

  • نوع A: ویزای ترانزیت. در این نوع ویزا مسافر حق خروج از فرودگاه را ندارد و فقط برای تعویض پرواز خود اجازه ورود به یکی از فرودگاه‌های حوزه شینگن را دارد.
  • نوع B: ویزای عبوری. مسافر اجازه خروج از فرودگاه را دارد و به شکل زمینی می‌تواند از مرزهای شینگن عبور کند.
  • نوع C: ویزای توریستی. ویزای مورد استفاده از سوی اکثر ایرانیان است.
  • نوع D: ویزای بلندمدت. این نوع ویزا اغلب مورد استفاده تجار است. با این ویزا می‌توانند طی سال چندین بار به حوزه شینگن وارد یا از آن خارج شوند.

 

نکات مهم

  • اقامت بیش از ۹۰ روز در حوزه شینگن مستلزم درخواست اقامت است و مراحل دیگری باید طی شود.
  • اگر تمام ۹۰ روز خود را طی کردید باید برای درخواست مجدد ۳ ماه خارج از حوزه شینگن بمانید و سپس درخواست مجدد کنید.
  • داشتن ویزای شینگن لزوماً به معنای این نیست که شما می‌توانید وارد این حوزه شوید. مثلا اگر شما ویزای خود را از یونان گرفته‌اید ولی از فرانسه وارد شوید ماموران مرزی می‌توانند به دلایل قانونی از ورود شما جلوگیری کنند.
  • همیشه خود را برای سوالات احتمالی آماده کنید از جمله هدف از سفر، آدرس محل اقامت و مدارک مالی دال بر تمکن مالی و توانایی پرداخت هزینه‌های اقامت.

 

چطور ویزای شینگن بگیریم؟

  • تکمیل فرم درخواست.
  • اصل گذرنامه با امضا و گذرنامه‌های قبلی. توجه داشته باشید گذرنامه شما حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد
  • عکس پرسنلی رنگی و تمام رخ با زمینه سفید
  • مدارک شغلی رسمی مانند جواز کسب، فیش حقوقی و گواهی اشتغال به کار یا تحصیل. (ترجمه رسمی)
  • اسناد ملکی متقاضی و منابع مالی به همراه گردش حساب رسمی (ترجمه رسمی)
  • بلیط رفت و برگشت
  • بیمه مسافرتی
  • تاییدیه رزرو هتل یا اصل دعوت‌نامه شخص دعوت کننده از کشور مقصد

 

 

 

یادتان بماند:

  • تمام مراحل درخواست ویزا در سفارت‌ها و کنسولگری‌های حوزه شینگن قابل انجام است، پس نگران نباشید.
  • مدارک خود را حتما تمام و کمال ارائه دهید.
  • مدارک ترجمه شده نیاز به مهر دادگستری دارد. این کار را دارالترجمه‌ها می‌توانند برای شما انجام دهند.
  • هزینه‌های درخواست ویزا قابل برگشت نیست.
  • درخواست ویزا تا ۴ ماه پیش از مسافرت قابل ارائه است.
  • گاهی مدارک موردنیاز با توجه به شرایط فرد متقاضی و کشور صادرکننده متفاوت است.

 

در مصاحبه چه سؤالاتی پرسیده می‌شود؟

به کدام کشور می‌خواهید سفر کنید؟

آیا کسی از خانواده یا دوستان شما در این حوزه زندگی‌ می‌کنند؟

هدفتان از سفر چیست؟

هزینه‌های سفرتان را چطور پرداخت می‌کنید؟

آیا ازدواج کرده‌اید؟ (چه مدت است؟ شغل همسرتان چیست؟)

آیا فرزندی دارید؟ (چند سال دارند و شغلشان چیست؟)

چه مدت اقامت خواهید داشت؟

کجا مشغول به کار هستید؟

درآمد و حقوقتان چقدر است؟

آیا هنگام سفر، کسی جایگزین شما در محل کارتان خواهد شد؟

آیا تاکنون به کشور دیگری سفر کرده‌اید؟

چطور مطمئن شویم دوباره به کشور خود بازخواهید گشت؟

 

برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا با کارشناسان ما در بخش ویزای شینگن تماس حاصل فرمایید.

آژانس مسافرتی آواسیر ۱۷۰۰-۰۵۱۳

(success)